top of page

Wil jij ook meer verkeer naar je website? Ontdek deze 10 tips!

Je hebt een fantastische blog geschreven, maar hij wordt niet goed gelezen. Of je hebt een landingspagina gemaakt die niet zo vaak bezocht wordt als je had gehoopt. Wat doe je dan? One Man Agency deelt tien tips om gratis meer verkeer naar je website en blog te halen.


1. Plan waar je het verkeer vandaan gaat halen

Ik hoor je denken: alweer een plan? Ja, net als dat je content plant, is het goed om ook een plan te maken waar je verkeer vandaan wil halen. SEO zal een belangrijk onderdeel zijn, maar wat ga je verder doen? E-mailmarketing, maar naar wie? Social media, maar op welke kanalen en wie target je in betaalde advertenties? Zijn er specifieke kanalen passend bij het onderwerp? Denk aan een nieuwsbrief van een partner of bepaalde LinkedIn-groepen? Als je er nu al achterkomt dat je niet goed weet waar je het verkeer vandaan moet halen, moet je je afvragen of je over dit onderwerp wel iets moet schrijven.

2. Schrijf wat je bezoeker nodig heeft

Voorbeeld: Ik werk bij een telematicaleverancier en ik werd snel getriggerd door onderwerpen als de connected car. Nieuw, spannend en vast wat mijn lezers willen, toch? Nee. Na wat online onderzoek, gesprekken met klanten en ouderwets denkwerk kwam ik erachter dat de bezoekers van de website, potentiële klanten, deze hot topics helemaal niet zo hot vinden. Ze willen weten hoe je kosten kunt besparen, efficiënter kunt werken en meer van dat soort praktische zaken. Dus denk bij alles wat je schrijft echt na over wat je klant nodig heeft en hoe je dat het beste kunt verwoorden. Wat voor vragen heeft je bezoeker? Er zijn veel handige tools om hierachter te komen. Wat is de vorm die past bij de vragen die je wil beantwoorden? Een lang wetenschappelijk artikel met veel informatie, een simpel stappenplan of misschien juist een video? Als jij schrijft wat je bezoekers nodig hebben, in een vorm die bij ze past, wordt je website beter gevonden en gedeeld.

3. Interview en investeer voor backlinks

Ik geef toe: dit is niet de makkelijkste tip, want het is niet eenvoudig om backlinks te krijgen. Daar loop ik zelf regelmatig tegenaan. Een van de makkelijkste manieren om ze wel te krijgen is door interviews. Interview experts of klanten, want de kans is groot dat zij de content in hun netwerk delen en er naar gaan linken. Los van de backlinks zijn interviews ook gewoon heel waardevolle content. Daarnaast heb je een grotere kans op backlinks met blogs als ‘5 websites waar je inspiratie voor je tuin vindt’. Let wel, het moet relevant zijn, ga dit soort dingen niet schrijven puur voor de backlinks. Verder blijft het ontzettend belangrijk om relaties op te bouwen met andere websites, experts en influencers. Blijf daar tijd aan besteden: deel en reageer op hun content en hou ze op de hoogte van wat er bij jou speelt. Die investering verdien je uiteindelijk terug.

4. Hou je interne links bij

Je doet dit vast al overal op je website, maar blijf je interne links regelmatig updaten. Vooral op je meestbezochte pagina’s en in je meestgelezen blogs. Zo hou je lezers vast en kun je ze makkelijk doorsturen naar andere relevante content.


5. Update je meestbezochte webpagina’s en plaats een pop-up

Heb je goed zicht op je meestbezochte pagina’s? Zo niet: duik eens in Google Analytics om die in beeld te brengen en zorg dat je die pagina’s regelmatig update met nieuwe content. Wat ook kan werken is een pop-up op die pagina’s plaatsen. Ja, ik ben het met je eens dat het in sommige gevallen juist averechts werkt. Maar zolang de pop-up een informatieve boodschap bevat waar je bezoeker iets aan heeft, merk ik dat het kan werken. Ik let altijd op de volgende punten:

  • Zorg dat de pop-up op de juiste plaats omhoog komt. Liever niet midden in het scherm, maar links of rechts onderin.

  • Kies de juiste trigger. Zelf ga ik vaak voor na 10 seconden, niet té snel.

  • Maak het voor de bezoeker makkelijk om de pop-up weg te klikken.

  • Update je pop-up regelmatig of zorg dat deze pas na een maand weer omhoog komt als je bezoeker hem gezien heeft.

Zelf heb ik vooral ervaring met Hubspot voor het maken van pop-ups, maar er zijn echt heel veel tools om dit te doen, dus laat je niet afschrikken!

6. Maak je content makkelijk deelbaar op social media

Zorg dat je content makkelijk deelbaar is: een eenvoudige manier om het onder een steeds grotere groep te verspreiden. Wat hierbij helpt is een tool als Click to Tweet. Je schrijft een korte boodschap of quote die je bezoeker met één druk op de knop kan delen. De gedeelde content zorgt dan weer voor meer verkeer naar jouw website.

7. Zet je collega’s aan het werk

Deel al je content intern. Ik stuur vaak een e-mail uit met ‘dit blogartikel staat nu live en via deze link deel je het op Facebook of LinkedIn’. Ga er niet vanuit dat je collega’s het online zelf wel tegenkomen. Maak het zo makkelijk mogelijk, bijvoorbeeld door wat suggesties te doen voor tekst en afbeeldingen die ze erbij kunnen plaatsen.

8. Deel je content op forums, in groepen en in communities

Ik post bijvoorbeeld regelmatig wat in verschillende groepen op LinkedIn. Het gebeurt regelmatig dat iemand denkt ‘interessant’ en het ook deelt op zijn of haar profiel (gelukkig). Doe onderzoek naar relevante (daar heb je het woord weer) forums, groepen en communities en deel je content. Lees wel eerst even goed de richtlijnen door, want niet overal kun je zomaar content gaan delen.

9. Blijf content delen met je eigen database

Vergeet je eigen database niet! Deel content sowieso in nieuwsbrieven (als je die stuurt) en maak het mogelijk om je in te schrijven voor blogupdates. Zo kun je nieuwe content steeds met je database delen en kunnen zij het weer voor jou delen.

10. Plaats een call-to-action in je e-mailhandtekening

Ja, werkt dat eigenlijk nog? De meningen zijn hier sterk over verdeeld. Het ligt net aan je functie, in welke branche je werkt en met wie je mailt (vooral intern of ook extern). Toch geloof ik er ook in dat dit één van de manieren is om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen weer even getriggerd worden om naar je website of blog te gaan. Zolang je het subtiel verwerkt in je e-mailhandtekening zeg ik: baat het niet dan schaadt het niet. Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt om meer verkeer naar je website en blog te halen. Ik ben heel benieuwd of jij nog een gouden tip hebt? Hoe zorg jij ervoor dat je content gezien en gelezen wordt?

Bron: frankwatching.com

bottom of page